2014/2015

15.01.2015 20:54

2014 är nu slut och vi börjar planera 2015 och vår målsättning med detta året.
Vi har egentligen ett ganska händelserikt år framför oss, med två planerade kullar (Ginnie och Gilla), ett stort fårstallsbygge och förhoppningsvis ett SM deltagande med Queenie. Vi tävlade ganska lite 2014, och det var först på hösten som vi började få ordning på utgång, upptag och framdrivning.
Tidigare har vi haft alldeles för dåliga hämt poäng för att kunna slåss om de finaste placeringarna, men i höstas lossnade det. 
Vi vann en tävling i Mada på 94 av 100 poäng, vilket gav oss tillräckligt med poäng för att kvala in till kvarts SM, så nu blir det mycket träning och ett fåtal tävlingar för att finslipa detaljer och få mer tävlingsvana.

Vi passade även på att vinna klubbmästerskapet i Blekinge för andra året i rad. Vilket var det sista vi kan vinna, i och med att vi nu har bytt klubb till
Sydöstra Sveriges vallhundskklubb. Deras verksamhet med många duktiga tävlingsförare, goda sammanhållning och kunnande inom nötvallning var det som avgjorde mitt klubbval.

 

Queenies senaste kull verkar ha blivit en succé, där alla köpare är väldigt nöjda. Queenie är en fantastisk tik, där alla valpar jag träffat verkligen är  underbara individer, med alla de egenskaper som man letar efter hos en duktig hund.
Roligt att se är att alla Queenies kullar, oavsett hane, visar sig var kapabla hundar.

 

Min tanke är att spara en valp efter Queenies nästa och sista kull, som jag kommer ta tidigast i höst eller mer troligt nästa år. Alltså 2016.
Det finns ingen hund som jag tycker mer om, och är mer nöjd med på alla plan än min Queenie, så därför så riktigt längtar jag efter en valp efter henne.

Hon är både min högra och vänstra hand, min bästa arbetskamrat och troligen den snällaste hund jag mött.

 

2015 så kommer jag starta Sheepchasers Gilla på åtminstone ett VP, men troligen även ett par tävlingar också. Hon gör framsteg på varje träning.
Sen får vi inte glömma lilla Skogsvallarens Vilda.. Detta lilla yrväder som får mig att tappa håret i stora sjok ibland. Man riktigt ser hennes stora kapacitet och det kan både göra mig alldeles upprymd och frustrerad. Jag får inte riktigt grepp om henne, och är lite rädd att jag inte kan förvalta henne på rätt sätt.