Första SM poängen

24.09.2013 07:27

Helgen 21-22/9 fick vi våra våra första poäng Queenie och jag nere i Trelleborg.

Jag är både nöjd och missnöjd med vår insats. Mest missnöjd är jag över mig själv, eftersom jag borde veta bättre.
Första dagen var jag funktionär och ställde ut de 10 första flockarna. Jag tänkte det är väl ok, det är ju ändå fårbyte och en liten paus efter det. (Jag hade startnr 11)

Och min lilla Q borde ju klara det. Hon jobbar ju i timtal hemma ibland. Men det gick inte alls så bra. Hon var trött, hade svårt att lyssna i den kraftiga motvinden och vi fick kämpa oss igenom banan till delningsringen. Väl där gör vi en delning, men jag var själv inte nöjd med den så jag visste inte om den var godkänd eller ej. Den Walesiske domaren sa aldrig till när delningen blev gjord. Så för att ta det säkra före det osäkra gjorde jag delningen igen. denna gång med lite större besvär. Där efter gick tiden ut, så fålla in och singling hanns inte med. När jag gick av banan frågade domaren mig varför jag gjorde om den delningen. Den första var klart godkänd. Så istället för att ta fålla in och singling så höll jag på med en onödig delning till, och tiden rann ut.

 

Andra dagen visste jag bättre och lovade att bara ställa ut 5 flockar. Även denna gången hade jag startnr 11. När startnr 8 hade gått hade jag fortfarande ännu inte blivit avlöst, och jag började bli lite irriterad. Men tills slut kom avlösningen och Q fick lite mer vila än dagen före. Idag blåste vinden inte så kraftigt, och det var inga problem för hundarna att höra.

 Hon gick ut jättefint, ett perfekt upptag och en ok framdrivning. (46/50) På drivningen blev det lite besvärligare, eftersom det var en tacka som hela tiden försökte bryta sig ut. Men vi träffade alla grindarna och jag är nöjd med mina 7 poängs avdrag för drivningen. Väl i ringen började det bli än mer besvärligt med utbrytartackan. Hon stack hela tiden själv, och de tre andra stod kvar. Här tappade jag 5 av 10 poäng. I fålla in var det återigen den där nedrans tackan som ställde till det för oss. Flera gånger var hon en bit inne, men vände och skenade iväg. Till slut gick det, och vi fick 6 av 10. När vi kom till singlingen så tänkte jag att det skulle vara lätt med att singla ut henne från de andra. men nu var hon som klistrad med dem. Det gick till slut och 2 poäng bort. 

Så totalt blev det 88/46 av 110. En helt ok insats, men jag hade definitivt högre ambitioner de här bägge dagarna.

Men det bästa av allt är ju ändå att man har lärt sig av sina misstag till nästa gång!