Vi har tävlat

25.08.2014 07:44

Då har Q och jag tävlat vår 2:e tävlingshelg för i år.
På Gotland hade vi chansen till att ta de sista poängen vi behövde för att nå årets kvarts SM. Men där hade Queenie lite otur med ett tråkig tacka och en klantig förare som spolierade chanserna. Till slut så saknades det endast ett poäng..

Men hon har hela tiden känts i kanonform, och varit lydigar och starkare än tidigare, så jag får satsa till SM 2015 istället.
Vi tävlade som sagt i helgen i Listerby. Ett kanonfält, med superfina, lite lagom tunga och springiga som hundarna fick jobba ordentligt på.

Om jag ska säga något negativt om Q så är det möjligen att hon är ganska tight bakom djuren på på utgången och upptaget, och så blev det även denna helgen. Så med en taskig inledning på lördagens race så tappade jag fokus och var en rent dålig handler som helt tappade känslan av att läsa får, linjer och förutseende. Men Q var lydig, och tog dessvärre alla mina dåliga beslut och styrde fåren så illa jag som bad henne.

Men vi kom trots detta bland de 10 bästa och fick några SM poäng.

Söndagen sen så hade jag bestämt mig för att vara totalfokuserad, och inte låta en eventuell dålig inledning påverka mig.
Hon gick ut fint, men bakom djuren blev hon återigen tight, och vi tappade 9 poäng på utgången.
Men sen var det som att köra en radiostyrd bil :) Hon tog alla signaler rätt, hon gick lagom fort, sackade när hon behövde och tryckte på där det behövdes. Totalt sett från upptaget så tappade vi endast 3 poäng fram till delningen. Å där tog det stopp! Jag kände att jag hade segervittring och började tappa fokus och stressade lite för mycket.
Hur jag än gjorde så stod fåren klistrade vid mig. Detta är annars Queenies starka sida, med att dela får, men i och med ingen delning, så blev det heller ingen fålla. Och att vinna en tävling utan en hel bana är i stort omöjligt.
Mest nöjd är jag framförallt det som hände mellan upptag å delning, där vi endast tappade 3 poäng.